دکتر اردشیر لاریجانی یکی از چندین فرزند مقامات ایرانی است که در دانشگاههای آمریکا تحصیل کرده و از فرصت بازارهای شغلی آمریکا بهرهمند شدهاند. این در حالی است که والدین آنها دائما خواستار نابودی آمریکا هستند.
یک رسانه آمریکایی با اشاره به فهرست فرزندان مقامات ایرانی که در آمریکا زندگی میکنند، به دولت ترامپ پیشنهاد کرده محتاطانهتر عمل کند و نوشت: وزارت خارجه آمریکا باید این فهرست فرزندان مقامات ایران را که در آمریکا زندگی میکنند نگه دارد. حضور آنها در امریکا یک امتیاز است نه یک حق.
واشنگتنتایمز در گزارشی با اشاره به اظهارات علی لاریجانی رییس مجلس ایران که آمریکا را بزرگترین تهدید برای همه جهان خوانده بود، نوشت: «این اظهارات در حالی مطرح شده که دختر علی لاریجانی یعنی فاطمه اردشیر لاریجانی در اوهایو اولین سال دوره رزیدنسی پزشکی خود را در امنیت کامل میگذراند. او در دانشگاه پزشکی کلولند که یکی از بهترین دانشکدههای پزشکی جهان بر اساس رنکینگ دانشگاهی است، تحصیل میکند.»
نویسنده این گزارش به حضور فرزندان مقامات ایران در آمریکا اشاره کرده و با نام بردن از تعدادی از آنها نوشته است: «دکتر اردشیر لاریجانی یکی از چندین فرزند مقامات ایرانی است که در دانشگاههای آمریکا تحصیل کرده و از فرصت بازارهای شغلی آمریکا بهرهمند شدهاند. این در حالی است که والدین آنها دائما خواستار نابودی آمریکا هستند و همزمان وقتی که دانشجویان آمریکایی به ایران سفر میکنند نظیر "شیو ونگ" دانشجوی دانشگاه پرینستون، به اتهام جاسوسی بازداشت میشوند.»
این رسانه به حضور خانواده لاریجانی در سمتهای عالی جمهوری اسلامی اشاره کرد و نوشت: «علی لاریجانی قبل از اینکه رییس مجلس شود، دبیر شورای عالی امنیت ملی و مذاکرهکننده ارشد هستهای بود. یکی از برادران او، صادق آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه است و توسط دولت ترامپ تحت تحریم قرار دارد. یکی دیگر از برادران لاریجانی، جواد، در سمت ریاست شورای حقوق بشر قوه قضاییه مشغول است.»
نویسنده این گزارش مدعی شد: « علیرغم اینکه مقامهای کلیدی ایران غالبا آمریکا را اهریمن میخوانند، از اینکه اعلام کنند فرزندانشان در صحت و آزادی در آمریکا زندگی میکنند، سر باز میزنند.»
در ادامه این گزارش آمده است: «عیسی هاشمی دانشجوی دکترای دانشکده روانشناسی حرفهای شیکاگو، شعبه لس آنجلس است. مادر او معصومه ابتکار مشاور رییسجمهور در امور زنان است. ابتکار سخنگوی گروهی بود که در ابتدای انقلاب سفارت آمریکا در تهران را اشغال و پرسنل آن را گروگان گرفتند. او در پاسخ به سوال خبرنگاران در زمان بحران گروگانگیری در مورد اینکه آیا میتواند شخصا اسلحه را بالا ببرد و تیری را در سر یکی از گروگانها خالی کند و او را بکشد گفته بود بله، حکومت خودکامگان باید نابود شود.»
در بخش دیگری از گزارش واشنگتنتایمز آمده است: «احسان نوبخت، دستیار استاد در دانشکده پزشکی دانشگاه جرج واشنگتن است و خواهر او نیلوفر دستیار بالینی استاد در دانشگاه UCLA؛ پدر آنها علی نماینده پارلمان ایران و عموی آنها محمد باقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه ایران است.»
واشنگتنتایمز یادآور شده که علی فریدون یک مهندس ارشد در یک کمپانی آموزشی در نیویورک است که پدر او حسین فریدون ، برادر رییس جمهور ایران است.
در این گزارش آمده است: «از این گذشته برخی از خود مقامهای ایرانی در آمریکا تحصیل کرده و تواناییهایشان را در این کشور کسب کردهاند و هماکنون در ایران خدمت میکنند. محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران یکی از آنهاست. او همه دوران تحصیل خود را در سن فرانسیسکو و دنور گذرانده است. پسر او مهدی هم در دانشگاه سیتی یونورسیتی تحصیل کرده و در سال ۲۰۱۳ به ایران بازگشته است.»
در ادامه این گزارش عنوان شده که «علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی ایران هم دکترای خود را از دانشگاه ماسوچوست دریافت کرده است. سید حسین موسویان مذاکرهکننده ارشد سابق ایران که پستهای زیادی در وزارت خارجه داشته هم در دانشگاه ساکرامنتو تحصیل کرده بود. او امروز یکی از استاتید دانشگاه پرینستون است.»
نویسنده این گزارش با اشاره به اینکه این داستان یکی از واقعیتهای بنیادین ایران است، مدعی شد: «با همه اظهارات مسئولان ایران علیه غرب و آمریکا، آنها میدانند که آمریکا آزادی و کرامت و فرصت را در کشورش ایجاد کرده است. مردم ایران این واقعیت را میدانند و به همین دلیل معترض هستند.»
این رسانه در پایان پیشنهاد کرده دولت ترامپ محتاطانهتر عمل کند، مدعی شد: «وزارت خارجه آمریکا باید فهرست فرزندان مقامهای ایران را که در آمریکا زندگی میکنند، نگه دارد. حضور آنها در آمریکا یک امتیاز است نه یک حق.
این رسانه نوشت: یک روز، این فرزندان سران جمهوری اسلامی خواهند دید که مردم دیگر داد نمیزنند آمریکا دشمن است، بلکه فریاد میزنند دشمن همین جاست.»
نام یاسین رامین دو مرتبه به شدت مورد توجه رسانه ها قرار گرفت. اولین بار وقتی که ماجرای ازدواج او با مهناز افشار پیش آمد و دومین بار به دلیل پرونده قضایی اش. او رئیس شرکت رشد، یکی از شرکت های وابسته به هلال احمر است که در زمان تحریم ها نقش شرکت واسطه را برای واردات دارو ایفا می کرد و همین اتفاق گویا با اما و اگرهایی همراه شد تا جایی که هلال احمر در سال 95 از او شکایت و یاسین رامین را روانه زندان کرد. دادگاه برای فرزند رامین وثیقه 29 میلیاردی تعیین کرد و تجربه زندان او بیشتر از 6 ماه طول نکشید. البته پرونده او همچنان باز است و هنوز هیچ اتهامی ثابت نشده است.
مهدی احمدی نژاد (فرزند محمود احمدی نژاد رئیس دولت نهم و دهم)
مهدی، تنها فرزند رئیس جمهور سابق است که در کنار نام پدرش، نام پدر همسر خود یعنی رحیم مشایی را نیز یدک می کشد. نه تنها ازدواج سیاسی او که حتی ادامه تحصیل او در دانشگاه صنعتی شریف شعبه کیش موجب شد تا با یک حساب و کتاب سرانگشتی، خبر تحصیل با هزینه خاص این پسر احمدی نژاد مورد توجه قرار بگیرد. روزی هم غلامحسین کرباسچی در انتقاد از فعالیت های اقتصادی پسر احمدی نژاد خواسته بود که «راجع به حضور پسر آقای احمدی نژاد در شستا و معاملات اقتصادی شان در کیش» تأمل شود.
میثم مظفر تا همین چند هفته پیش مدیرعامل تاکسیرانی تهران بود. حسین مظفر در برابر انتقادهایی که به حضور پسرش در تاکسیرانی شده بود گفته بود: «میثم ما قبل از این معاون سازمان فرهنگی هنری شهرداری بود و قبل از آن هم قائم مقام شهردار بود و حتی قبل از آن نیز پست هایی داشته که وزرای ما آن را نداشتند. اتفاقا میثم ما به جرم مظفر بودن از مناصب بالا محروم مانده است. ایشان از هجده سالگی در تشکیلات بوده و اداره جلسات 2000 نفری را به عهده داشته است. او مشاور منطقه آزاد کیش و مدیرکل اتحادیه دانش آموزان کشور بوده و به عنوان مشاوران جوان رئیس جمهور فعالیت می کرده است. همچنین ایشان عضو هیات مدیره موسسه آی تی و معاون سازمان فرهنگی شهرداری بوده و قرار بود شهردار یکی از مناطق شود.»
مهم ترین تصویر از فریدالدین، تصویری بود که در زمان انتخابات مخابره شد. زمانی که ابراهیم رئیسی در قامت یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم برای ضبط گفتگو به صدا و سیما رفته بود، این فرید حداد عادل بود که تلاش کرد تا با قرار گرفتن در کادر دوربین، نشان دهد همیشه قرار نیست در پشت صحنه بماند و با همراهی رئیسی تلاش کرد که پیامی را به دیگر نامزد اصولگرا یعنی قالیباف مخابره کند.
او چندان هم از فعالیت های سیاسی و رسانه ای دور نبود چه آن که سیاستگذاری در رسانه های اصولگرا مانند پنجره، مثلث، هفته نامه همشهری جوان و ... (در دوره های مختلف) را در کارنامه خود دارد. فریدالدین مدیریت مدرسه فرهنگ که پدرش بنیانگذارش بوده را نیز بر عهده دارد. در واقع او یک پایش در سیاست و پای دیگرش در فرهنگ است، مانند پدرش که به دلیل این دوگانگی لقب «ادیب سیاستمدار» را گرفته است.
فاطمه فرزند ارشد آیت الله است که بیشتر در حوزه بیماری های خاص فعالیت می کند. فرزند دوم خانواده هاشمی، محسن است؛ چهره ای که برخلاف دیگر اعضای خانواده اش تا جایی که ممکن است خود را از فضای سیاسی دور نگه داشته. او که بیشتر تخصص را بر رفتار و کار خود حاکم کرده است، 13 سال ریاست هیات مدیره و مدیرعامل شرکت متروی تهران را عهده دار بود و چند سال بعد از شهردار شدن قالیباف از این سمت کنار رفت. او نیز از جمله چهره های اصلاح طلبی است که با حضور در لیست امید، توانست رأی کافی برای حضور در شورای شهر تهران را به دست بیاورد.
فائزه و مهدی هاشمی، بیشترین حاشیه ها را برای خانواده هاشمی ایجاد کرده اند. فائزه در کنار فعالیت های سیاسی، نیم نگاهی نیز به فعالیت رسانه ای داشت. حضور در مجلس پنجم، مدیرمسئول نشریه توقیف شده زن و تجربه 6 ماه زندان به اتهام تبلیغ علیه نظام نکاتی است که باید در توصیف فائزه هاشمی به آن پرداخت.
مهدی نیز مانند خواهرش فائزه، زندان را تجربه کرده است. او از سال 94 به اتهام رشوه و ارتشاء به 10 سال زندان محکوم شد. او در دوره ای ریاست سازمان بهینه سازی مصرف سوخت را بر عهده داشت. یاسر هاشمی، آخرین فرزند آیت الله که نامش با دانشگاه آزاد و مجمع تشخیص مصلحت نظام گره خورده است و رئیس دفتر پدر در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بود اما بعد از فوت آیت الله در جریان تغییر و تحولات دانشگاه آزاد، سمت ریاست دفتر هیات امنای دانشگاه آزاد از او گرفته شد.
وقتی شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان فهرست مورد حمایت خود را برای پنجمین دوره انتخابات شورای شهر تهران اعلام کرد، آنقدر زمان اندکی تا روز انتخابات مانده بود که کمتر کسی توجه کرد فرزند نماینده پیشین مجلس یعنی محمد علیخانی هم در این فهرست قرار گرفته. این برخلاف وعده ای بود که زعمای اصلاح طلب مبنی بر قرار نگرفتن فرزندان چهره های سیاسی در فهرست داده بودند.
محمد علیخانی البته قبل تر در مجلس هفتم نماینده قزوین بوده و در این دوره هم به لطف قرارگیری در فهرست مورد حمایت اصلاح طلبان توانست آرای لازم برای ورود به شورای شهر را کسب کند. او در دوره ای قائم مقام سازمان ترافیک شهرداری تهران هم بوده و به عنوان مشاور وزیر نفت در دولت یازدهم فعالیت می کرد.
همزمانی حضور او در مجلس دهم و قرار گرفتن نام پدرش در لیست دریافت کنندگان حقوق های نامتعارف، موجب شد تا ترکش های این اتفاق، او را هم بی نصیب نگذارد. او متولد 1364 است و به واسطه قرارگیری در فهرست مورد حمایت اصلاح طلبان توانست وارد مجلس شود. اصولگرایان حرف و حدیث هایی در مورد فعالیت های اقتصادی همسر او مطرح کرده اند، ضمن این که او با مدرک کارشناسی ارشد در دوران تبلیغات انتخاباتی مجلس خود را دکتر معرفی کرده بود. نطق او در دفاع از فعالیت های اقتصادی پدر و همسرش، انتقادهای بسیاری را برانگیخت. اظهارنظری با کلیدواژه «سفره انقلاب» به او منتسب است که هیچ منبع رسمی را نمی توان پیدا کرد که او واقعا چنین جملاتی را در دفاع از پدرش بیان کرده باشد.
حمیدرضا عارف یک فعال اقتصادی است و در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت می کند. او در سال 1384 و در سن 27 سالگی یکی از افرادی بود که شرکت ام تی ان آفریقای جنوبی را برای عقد قرارداد و راه اندازی اپراتور دوم تلفن همراه به ایران آورد. هر چند که خودش گفته دولت وقت نقش او را در انعقاد این قرارداد نادیده گرفته است. حمیدرضا عارف در انتخابات اتاق بازرگانی هم ثبت نام کرده بود که در نهایت موفق به کسب رأی لازم برای ورود به پارلمان بخش خصوصی نشد.
«زلال بی انتها» نام مستندی بود که نام مصطفی را بر سر زبان ها انداخت. داستان از زمانی شروع شد که سحر ریحانی در مصاحبه ای به عنوان تهیه کننده این مستند از هزینه یک میلیارد و پانصد هزار تومانی این فیلم و کمک قابل توجه مصطفی طبسی در قامت رئیس دفتر تولیت آستان قدس خبر داد. این افشاگری با حاشیه های بسیاری همراه شد تا جایی که جمعی از چهره های شناخته شده فرهنگی و رسانه ای کشور در نامه ای خطاب به تولیت آستان قدس، خواهان بررسی این موضوع شدند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 12,ژانویه,2025